Blog Arşivi

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Nejat İşler / GERÇEK HESAP BU !


                      "Ölene kadar bir kişinin hayatında etkili olmuşsan yeter bence, sen varsan biri daha var."

       Merhaba ! bugün ekranların sevilen yüzü Şehnaz Tango nun Ergün'ü,  Aliye'nin Denizi,  Behzat Ç.'nin Ercüment'i  ve İntikam'in Rüzgarı Nejat işler ile karşındayım okurum.

Nejat İşler / GERÇEK HESAP BU ! 

Can Yayınevi 1.baskı, 182 sayfa
Otobiyografi 



Evetttttttt :) Otobiyografik türde yazılmış bir kitap ile karşındayım bugün. Gerçekten ne kadar çılgın bir adammış bu Nejat İşler ! Kitabın içeriği hakkında fazla  söze gerek yok sadece kısaca bahsedeceğim. Nejat İşler 29 Şubat 1972 de İstanbul Eyüp'te dünyaya gelmiş, oyunculuk eğitimini ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat dalında tamamlamış. Nejat İşler'in adı aslında Nejat değil sevgili okurum nüfusa kayıtlı adı Necat, kandillerde ve özel günlerde okunan mevlidin adı olduğu için dedesi bu şekilde kayıt yaptırmış. Tabi ki biz onu Nejat olarak tanıyoruz.



       Kitap otobiyografi türünde Nejat İşler'in çocukluğundan itibaren günümüze kadarki anılarını anlatıyor kullanılan dil oldukça eğlenceli yaklaşık 45 dakika içerisinde bir solukta okudum eğlenceli bir adam yahu. Çok çalışkan pes etmeyen bir kişiliği var. Zaten ekranlarda sergilediği performanslar büründüğü karakterlerinde, duruşu sağlam ve güçlü, üstüne biçilmiş kaftan misali. Kitabı okuduğunda, eğer muhafazakar bir görüşe sahipsen yadırgayabilirsin ama lütfen ön yargılı olma Çünkü kitabın içeriğinde daha doğrusu Nejat İşler'in hayatında gençlik yıllarında yaptığı kaçamaklara ve capkinliklara denk geleceksin önyargılarımızı bir kenara bıraktığımızda çok eğlenceli bir insan olduğunu göreceksin Nejat İşler'in. Bu zamana kadar ekranlarda severek izlemiştim Aliye yıllarından beri takip ediyorum Şehnaz Tango için yaşım yetmiyor maalesef beyazperdede çekilmiş filmlerinde izlediğim birkaçı var özellikle Barda filminde gerçekten oldukça sert bir karakterde idi.



    Kitabı okurken adeta işler yanında oturuyor ve biraz ara ver de kahve içelim dercesine bir his uyandırıyor o kadar doğal bir dil var ve aralarda işlerin hayata dair paylaştığı kendi sözleri de mevcut. Baya fiyakalı sözler bunlar moruk öyle kamyon arkası değil yani :) 


Kendisi şuanda Gümüşlük'te yaşıyor Gümüşlükspor Kulübü'nün başkanı. Yolun düşerse veya orada yaşıyorsan denk gelirsen bendede selam söyle Okurum :)
Evet efendim türü itibariyle fazla söze gerek yok. Eğer merak ediyorsan daha yakından tanımak istiyorsan 0500 mesaj at şaka şaka bir kitabevine uğrayıp göz atman yeterli kısa bir yazı oldu. Umarım keyifli olmuştur. Kendine iyi bak Okuyucum ! kitaplarla kal, edebiyatla kal, müzikle kal, sanatla kal, Hoşçakal :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder